X ČESKO-POLSKÝ PLES

03.03.2020, 09:08, PolskyKapital.cz

 

 

 

 

V sobotu 22. 02. 2020 se v Kongresovém sálu hotelu Ambassador Zlatá husa v Praze konal X. jubilejní česko-polský ples.


 

 

 

 

 

Nad plesem, který uspořádal Klub polského kapitálu v České republice a Velvyslanectví Polské republiky v Praze, převzali čestnou záštitu premiéři obou zemí - Mateusz Morawiecki a Andrej Babiš. Letošní program byl nabitý a hosté přišli dřív než obvykle. Na ples se dostavili představitelé politického, podnikatelského a kulturního světa. Těšili jsme se na početnou skupinu návštěvníků z Polska, kteří nás poctili svou přítomností. Moderátorka plesu, Iva Kubelková, všechny přivítala. V oficiální části nás Její Excelence velvyslankyně Polské Republiky Barbara Ćwioro seznámila s novinkami týkajícími se spolupráce našich zemí. Českou stranu zastupoval náměstek ministra průmyslu a obchodu Marian Piecha, který poděkoval za pozvání a popřál všem příjemnou zábavu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Předseda Klubu, Dariusz Marcinkowski, připomněl minulé plesy a poděkoval sponzorům za podporu. Rovněž oznámil, že od tohoto ročníku plesu bude Klub udělovat ceny za nejlepší vstup firmy na český a polský trh. Poté pozval na scénu Tomasze Wiatraka, předsedu společnosti Unipetrol a. s. a zároveň zástupce předsedy našeho Klubu, který jménem Klubu a generálního sponzora plesu předal ocenění za nejlepší vstup v roce 2019 (podle názoru Klubu). Cenu za nejlepší vstup na český trh získala firma Apart sp. z o. o. (s. r. o.) a cenu za nejlepší vstup české firmy na polský trh firma Bonett Polska s. a. (a. s.). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jubilejní ročník si žádá bohatší hudební doprovod. Večer nám zpříjemňoval vynikající Big Band Felixe Slováčka a nádherný hlas Jana Smigmatora zajistil, že jsme se cítili jako na koncertě světových hudebních hvězd. Na plese vystoupila také hvězda večera. Letos to byla Ewa Farna, která se vrátila po osmi letech. Její úžasné vystoupení vylákalo na parket i zapřisáhlé odpůrce tance. Na plese vystoupila také mladá zpěvačka Doris, o které určitě ještě hodně uslyšíme. Naše akce by nemohla proběhnout bez Party Bandu Vládi Drtiny, který už nám hrál podesáté a hity 80. a 90. let nás provázel až do konce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ples není jen o skvělé hudbě, ale má také svou gastronomickou část. Postaral se o ni šéfkuchař hotelu Ambassador a polské speciality připravil jeden ze sponzorů. Letos chceme velmi poděkovat všem, kdo nám pomohli při pořádání plesu. Především generálními partnerovi, společnosti Unipetrol a. s., který nás podpořil nejen finančně, ale také organizačně a personálně. Partnery plesu byly tradičně také firmy Metrostav a PKO Bank Polski. Doufáme, že se mezi stálé partnery připojí také firma Blachotrapez. Děkujeme také ostatním partnerům, konkrétně firmám: ABAS IPS Management, Dom Maklerski BOŚ S.A. organizační složka ČR, Havel & Partners s.r.o., advokátní kancelář, Indeco CZ s.r.o., PKP Cargo International a.s., Ridera Bohemia a.s., Sescom Czech Republic s.r.o., , Tofta Life s.r.o., VELUX Česká republika, s.r.o. oraz V4 Legal s.r.o., advokátní kancelář.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Děkujeme také managementu a zaměstnancům hotelu Ambassador Zlatá husa, kteří se postarali o vysokou úroveň naší akce. Poděkování patří také našim váženým hostům, kteří přijali naše pozvání a přišli v hojném počtu. Připomínáme, že stejně jako po noci následuje den, tak po X. ročníku očekáváme ročník XI.

 
« Zpět