5. česko – polský ples

12.02.2015, 08:39, PolskyKapital.cz

 

Již popáté Klub polského kapitálu v České republice a Velvyslanectví Polské republiky v Praze pořádali česko–polský ples. Ples se již tradičně konal v nádherných prostorech kongresového sálu hotelu Ambassador Zlatá Husa v centru Prahy. V letošním roce záštitu nad plesem převzal předseda vlády ČR pan Bohuslav Sobotka a předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu PR pan Radosław Sikorski. 


 

Moderátoři Iva Kubelková a Jan Monczka zahájili ples přivítáním všech hostů a zejména velvyslankyni PR paní Grazynu Bernatowicz a velvyslance Lotyšské republiky pana Albertsa Sarkanisa. Paní velvyslankyně následně přečetla dopis prezidenta PR pana Bronislawa Komorowského, ve kterém pan prezident děkoval pořadatelům za kultivování této tradice a popřál všem zúčastněným hezkou zábavu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dále předseda Klubu polského kapitálu pan Dariusz Marcinkowski poděkoval všem, kteří se doposud podíleli na organizaci plesů, a pozval zástupce letošních sponzorů na pódium ke společnému přípitku.
Prvním bodem programu bylo vystoupení tanečního páru Davida Vejchera a Veroniky Hanušové s ukázkou několika klasických tanců.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Následně všichni zúčastnění přivítali hlavní hvězdu letošního plesu paní Halinku Mlýnkovou. Paní Halina pozvala všechny ke společné zábavě a po chvíli byl taneční parket zcela zaplněn tančící páry. Zazněli staré a nové hity, přičemž největší ohlas vzbudili „Czerwone korale“ a „Ostatni raz“. „Nádherné, výjimečné, mimořádné“ – to byla slova nejčastěji opakovaná po jejím vystoupení.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tančící hosté ještě nerušili, že je pro ně připravené jedno překvapení. Rozhodnutím předsednictva Klubu bylo uděleno čestné členství Klubu polského kapitálu panu Karlu Vágnerovi. Předávaje toto ocenění předseda Marcinkowski řekl: „O Karlovi lze přečíst hodně věcí, ale žádná Wikipedie nepojednává o tom, že je Karel velkým přítelem Polska a Poláků. Přítelem, na kterého je vždy spolek.“ Pořadatelé si dovolili připomenout situaci, která se stala na prvním plese, a předali Karlovi domácí kvašené okurky připravené speciálně na tuto příležitost naší kamarádkou Ewou Luchowskou – Mertl. Pobavený Karel zavzpomínal na svoje polsko-české historky a jeho specifická polština obzvlášť pobavila všechny zúčastněné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jako každoročně hotel připravil bohaté menu, ve kterém nechyběli polské pirohy, uzeniny a bigos.
Zábava pokračovala do pozdních nočních hodin a to nejen na tanečním parketu, ale jak ukazují fotografie, v celém třípatrovém kongresovém sále.
Celý večer zábavou provázel perfektně připravený „Párty band“ podporovaný Pepou Vágnerem, který na žádost hostů zahrál i nezapomenutelné „Holky z naší školky“.
Rádi bychom poděkovali všem hostům za přijetí pozvání a společně strávené chvíle. Věříme, že se na plese perfektně bavili a budou na něj ještě dlouho vzpomínat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzory letošního plesu byly společnosti mBank S.A., Metrostav a.s., Lewron music center s.r.o., Sescom Czech Republic s.r.o., Unipetrol a.s., DM BOŚ S.A., Hunters sp.z o.o. a Tauron Czech Energy s.r.o..Za pomoc při organizaci plesu děkujeme zástupcům společností: Dobrá nálada, IDEAL ČESKÁ s.r.o., INDECO CZ s.r.o., MASPEX Czech s.r.o., Promus Katowice – organizační složka a Stowarzyszenie Polska Wódka.

Mediálním patronát nad plesem převzalo Rádio Opole S. A.

 

 

 

 

Radio Opole S.A. 1

 

 

Radio Opole S.A. 2

 

 

Radio Opole S.A. 3

 

 

Radio Opole S.A. 4

 

 

Radio Opole S.A. 5

 
« Zpět