Dny polské gastronomie v Praze

02.11.2012, 13:27, PolskyKapital.cz

O polském jídle se v České republice mluví často, Polsko nakonec patří k největším dovozcům potravin do ČR. Pokud chcete poznat skutečné delikatesy polské gastronomie, od 12. do 18. listopadu pro Vás Polský institut v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Polské republiky v Praze a dalšími partnery připravil historicky první Dny polské gastronomie v Praze. Ochutnejte dobré jídlo a pití od sousedů!
 


 

Poláci milují ekologické produkty, o čemž svědčí jejich popularita v celé Evropě. V Polsku najdeme nejen čistou přírodu, ale i nepřerušenou tradici menších zemědělských producentů. Dny polské gastronomie nechtějí obhajovat tisíce produktů, které vznikají na objednávku českých či mezinárodních koncernů a supermarketů, ale prezentovat malé producenty, pro které je otázka kvalitního produktu věcí nejen finančního úspěchu, ale i osobní cti.

Gurmáni se tedy mohou těšit například na prezentaci aronie neboli černého jeřábu – „dolnoslezského ženšenu“ - který Češi na rozdíl od Němců nebo Poláků nechávají růst bez většího povšimnutí. Dále budou prezentovány polské medoviny, paštiky či šťávy z podkarpatského regionu. Jeden z večerů bude také věnovaný polskému nefiltrovanému a nepasterizovanému pivu a polským pivním trendům. 

Podrobný program ke stažení

 

 Program Dny polské gastronomie v Praze

 
« Zpět