EPH podepsal smlouvu o koupi polského dolu Silesia

11.12.2010, 12:52, PolskyKapital.cz

Česká společnost Energetický a průmyslový holding (EPH) dokončila akvizici polského černouhelného dolu Silesia. Podle polského deníku Rzeczpospolita činí kupní cena dolu Silesia méně než 100 milionů zlotých (cca 620 mil. korun).


Kompania Węglowa a PG Silesia, která patří do Energetického a průmyslového holdingu, podepsaly smlouvu o převodu černouhelného dolu KWK Silesia na společnost PG Silesia. Tím byla téměř šest měsíců trvající transakce dokončena a PG Silesia převzala veškeré operace dolu.


Důl KWK Silesia je zhruba 30 kilometrů od hranic Česka a jeho zásoby převyšují 500 milionů tun nízkosirnatého černého uhlí. Firma již také uzavřela sociální dohodu se všemi pěti odborovými organizacemi. Dohoda každému ze 738 zaměstnanců dolu mimo jiné garantuje pokračování pracovní smlouvy a udržení dosavadního platu. V rámci smlouvy o převzetí dolu byla převedena i těžební koncese. Plné úrovně těžby důl KWK Silesia dosáhne v roce 2012.

 

EPH považuje Polsko za atraktivní trh s dlouhodobým rozvojovým potenciálem. Během následujících tří let plánuje v KWK Silesii do modernizace investovat 100 až 150 milionů eur (2,5 až 3,75 miliardy korun), aby se podařilo dosáhnout těžby na úrovni tří milionů tun uhlí ročně.
 

Zdroj: Mediafax
 

 
« Zpět


Diskuse: "EPH podepsal smlouvu o koupi polského dolu Silesia"
Datum: Jméno: Komentář:
- Žádné komentáře -
Přidat komentář | Zobrazit všechny komentáře