Jednání s novou velvyslankyní Polské republiky v Praze, paní Grażynou Bernatowicz.

11.07.2013, 18:55, PolskyKapital.cz

 

 

 

 

V úterý dne 25. června 2013 měl Klub polského kapitálu čest přivítat na obchodní snídani speciálního hosta – novou velvyslankyni Polské republiky v Praze, paní Grażynu Bernatowicz. 


 

 

 

 

 

 

 

Před příjezdem do Prahy působila paní velvyslankyně ve funkci náměstkyně ministra zahraničních věcí pro parlamentní záležitosti, evropskou politiku a lidská práva. Vedla bilaterální spolupráci Polska s nejdůležitějšími členskými zeměmi EU: Německem, Francií, Velkou Británií, Itálií a Španělskem. Jednání u jednoho stolu se zúčastnili zástupci následujících společností: Unipetrol, Sdružení „Kultura pro Evropu“, Advokátní kancelář Mesthene & Partner, Advokátní kancelář Řezníček Tomáš, Almi Decor, Multisport Benefit, Darimex, INDECO, Amica Commerce s.r.o., Maspex Czech s.r.o., QUICK ! TRANSLATIONS s.r.o., Oddělení propagace obchodu a investic v Praze zastupovali pánové Wojciech Pobóg-Pągowski a Milan Wenit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednání oficiálně zahájil předseda Klubu polského kapitálu, pan Dariusz Marcinkowski, který paní velvyslankyni představil historické pozadí a stručně popsal průběh pěti let existence Klubu. Rozhovor u chutné snídaně v hotelu Golden Tulip Savoy Prague probíhal v atmosféře vzájemné výměny zkušeností a… vizitek. Paní velvyslankyně mluvila o tom, jak důležitým a spolehlivým politickým partnerem je pro Polsko právě Česká republika. O tom svědčí také intenzita politických návštěv. Právě takové nadstandardní vztahy s Českou republikou jsou velmi potřebné. Díky hospodářské spolupráci s důrazem na energetiku, potraviny a infrastrukturu, se Česká republika pro nás stala v této části Evropy významným partnerem. Probíraly se rovněž otázky modernizace silnic, železnic a podmínek výběrových řízení v obou zemích. Paní velvyslankyně také poznamenala, že jsou pro ni, jako pro zástupce Polské republiky, kromě hospodářské spolupráce důležité i záležitosti kulturní a turistické propagace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Během jednání měli účastníci také příležitost představit úspěchy a problémy svých společností. Došlo i na gratulace k existenci Klubu s přáním dalšího úspěšného rozvoje a aktivity. Těší nás prohlášení paní velvyslankyně, že ji velmi zajímá spolupráce s polskými organizacemi, pro které budou dveře velvyslanectví vždy otevřeny.
 

 

 
« Zpět