Prozatím nejlepší z dosavadních plesů

20.02.2013, 08:53, PolskyKapital.cz

 

 

Prozatím nejlepší z dosavadních plesů, jak tvrdí zúčastnění hosté, je již za námi. Již 3. v pořadí Polsko – český ples se opět uskutečnil v nádherných prostorech Kongresového sálu hotelu Ambassador Zlatá Husa. 


 

 

 

Záštitu nad plesem převzala předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky paní Miroslava Němcová a předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu Polské republiky paní Ewa Kopacz.
Krásné dámy a elegantní pány vítali u vchodu do sálu jménem pořadatelů pánové Marek Minarczuk Chargé d'affaires a.i. Polské republiky v ČR a Dariusz Marcinkowski předseda Klubu Polského kapitálu v České republice. I v letošním roce pozvání přijali zástupci politického, kulturního a ekonomického života obou států. Bylo nám ctí přivítat pana poslance Ladislava Skopala, náměstka ministra zahraničí pana Tomáše Duba a předsedu Svazu průmyslu a dopravy pana Jaroslava Hanáka. Významnými hosty z Polska byli letos mezi jinými pan Krzysztof Pietkun ze společnosti Lafroyg, pan Martin Murad z polského zastoupení advokátní kanceláře Peterka and Partners, pan Sławomir Kądziela ze společnosti Sescom, pan Nigel Williams zastupující Fond Royalton Partners, pan Michał Wikliński ze společnosti City Parking Group, pan Jan Kubicki ze společnosti Universal Music, pan Robert Orzyłowski ze společnosti Lockheed Martin Corp.a pan Wiesław Nowak ze skupiny ZUE.
I přes chřipkovou epidemii se plesu zůčastnili hosté z České republiky: pan Karel Vágner, pan Leszek Wronka, pan Roman Truhlář zastupující mBank, pan David Bimka ze společnosti Indeco CZ a další. Večerem provázeli: Iva Kubelková, jejíž profesionalita, půvab a krása oslňovali více než refrektory osvětlující jeviště a Jan Monczka, v

Polsku známý řadou televizních rolí, v Čechách dívající se na nás z reklamy nadnárodní banky.
Pro naše hosty jsme v letošním roce připravili dvě hvězdná vystoupení. Uměleckou část plesu zahájila Halina Mlýnková, s repertoárem několika svých nových písní. Po přestávce vystoupila skupina Čechomor. Hudba Čechomoru vytvořila natolik magickou atmosféru, že (jak to pojmenoval jeden z hostů) obecenstvo i přes pohádkové vůně servírovaných pokrmů, odložilo příbory a společně s umělci prožívali děj na jevišti. Finální písničku „Proměny” zpíval již celý sál společně s Čechomorem a Halinou Mlýnkovou.
Po umělecké části se na tanečním parketu objevily první páry a většina z nich zůstala až do konce. V průběhu plesu mimořádné překvapení přichystal Karel Vágner věnováním jedné ze svých písniček všem přítomným hostům. Závěrečná část plesu, neboli afterparty, probíhala pod taktovkou DJ Kocoura, známého schopností vést ty největší taneční akce v Čechách.
Nelze zapomenout znamenitou kuchyni připravenou šéfkuchařem hotelu Ambassador panem Denisem Wágnerem. I když někteří hosté děkovali pak Karlovi Vágnerovi za přípravu skvělého „bigosu”, věřte, jednalo se jen o pouhou shodu jmen.
Během plesu proběhla charitativní sbírka, jejíž výtěžek bude věnován Sdružení na podporu, rozvoj a vzdělávání dětí v ústavní péči „Snílek” v Jablonném v Podještědí.
Za pomoc v organizaci plesu děkujeme našim sponzorům, společnostem: City Parking Group s.a., mBank (BRE Bank S.A., organizační složka podniku), Orlen s.a., Parksystem Sp. z o.o., PETERKA & PARTNERS V.O.S., SESCOM Czech Republic s.r.o., Unipetrol a.s..
Mediálním partnerem byl deník Hospodářské noviny.
 

 

 

 
« Zpět