Setkání podnikatelů v Ostravě, 13.06.2013 - zpráva

05.07.2013, 14:29, PolskyKapital.cz

 

 

Již po 19.nácté se konalo obchodní setkání podnikatelů v Ostravě. Tentokrát dne 13. 06. 2010 se setkali podnikatelé z Polska a Čech ale i z Německa a Slovenska. 


 

 

 

 

 

Důležitým prvkem setkání byla hospodářská konference na téma "Možnosti a příležitosti pro hospodářskou spolupráci ve střední Evropě". V jejím průběhu byla diskutována témata hospodářské spolupráce malých a středních podnikatelů v oblasti střední Evropy. Probíral se program na podporu podnikatelů v České republice, Polsku, Slovensku a Německu.
Mluvilo se o systémech odborného vzdělávání v různých zemích, které se zúčastnily konference včetně příkladů z praxe. Největší emoce však vyvolalo poslední téma "Kvalita a bezpečnost potravin. Polské potraviny na evropských trzích." Přispělo k tomu velmi impulzívní prohlášení českého výrobce potravin, který se omluvil za negativní kampaň proti polským potravinářským výrobkům.

 

 

 

 

 

 

Po setkání se již tradičně všichni účastníci odebrali do zahrady konzulátu Polské republiky. Během setkání v sídle konzulátu byla zorganizována Kooperační burza s úkolem vytvořit možnost přímých podnikatelských kontaktů v česko-polském pohraničí. Zúčastnili se jí četné skupiny společností, které mají příležitost k setkání s potenciálními partnery a diskutovat o možnostech nebo dokonce i konkrétních podmínkách spolupráce. V zákulisních rozhovorech účastníci potvrdili smysl pořádání podobných akcí do budoucna. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stejně jako všechny předchozí akce organizované v rámci probíhajícího projektu s rádiem Opole "Spolu pro byznys" relace ze schůzek a Burzy spolupráce se objevila ve vysílání našeho partnera. Na setkání nemohli chybět zástupci našeho Klubu, firem Biomen, Darimex anebo Tauron. Objevila se také paní Wanda Krygielová a pan Dariusz Błaszczyk.

Při této příležitosti bychom rádi srdečně pogratulovali Česko-polské obchodní komoře za organizaci další zajímavé události a již nyní se těšíme na tu jubilejní, která proběhne příští rok.

 

 

 
« Zpět