V Praze proběhlo školení polských úředníků

02.12.2010, 00:34, PolskyKapital.cz

 

Ve dnech 29. až 30. listopadu se v Praze konalo benchmarkingové školení Ministerstva průmyslu a obchodu Polské republiky.


 

Školení se zúčastnili zaměstnanci, kteří pracují v Centrech obsluhy importérů a exportérů, jenž je zodpovědné za poskytování informačních služeb pro podniky zabývající se mezinárodním obchodem.

 


V rámci školení byl také prostor pro výměnu zkušeností a účastníci se mohli seznámit s postupy nabytými při jednání a obsluze podnikatelů. Získali rovněž znalosti z oblasti způsobů získávání informací od státu a jejich efektivní šíření mezi podnikatele.

 


Školení polských úředníků v České republice se účastnily také instituce, jejichž činnost je důležitá právě v oblasti podpory podnikatelů:

 

Velvyslanectví Polské republiky v Praze, odbor investic, propagace a obchodu
• CzechTrade
• Česká exportní banka
• Technologické centrum Akademie věd ČR
• Hospodářská komora ČR
• Oddělení hospodářské činnosti (v rámci Úřadu městské části Praha 2
• Úřad městské části Praha 2
• Klub polského kapitálu v ČR

 


Účastníci měli rovněž možnost podílet se na workshopech, které vysvětlovaly způsob fungování CzechPointů a rovněž povinných schránek pro podnikatele.

 


Školení bylo financováno z prostředků Evropského fondu Regionálního rozvoje, Operačního programu Průmysl a inovace na období 2007 – 2013, opatření 6.2.1. „Síť center obsluhy exportérů a importérů“. Programem provázeli a školení organizovali členové Klubu polského kapitálu v ČR, paní Dr. Margareta Serwatková, a pan Piotr Kłosowski, setkání otevřeli pan Dariusz Marcinkowski, předseda Klubu polského kapitálu v ČR a pan Wojciech Pobóg-Pągowski, první rada a ředitel Odboru investic, propagace a obchodu Velvyslanectví Polské republiky v Praze.

 

 

 

 

 

 

 
« Zpět