VI. ČESKO-POLSKÝ PLES

18.04.2016, 13:35, PolskyKapital.cz

 

Již pošesté se v nádherných prostorech Kongresového sálu hotelu Ambassador Zlatá Husa na Václavském náměstí konal česko-polský ples, pořádaný Klubem polského kapitálu v České republice a Velvyslanectvím Polské republiky v Praze. V letošním roce převzali záštitu nad plesem předseda vlády ČR pan Bohuslav Sobotka a předsedkyně vlády PR pani Beata Szydło.


 

 

Podle tradice představitele organizátorů vítali hosty plesu u vchodu do sálu.
Ples záhajili slavnostním úvítáním všech hostů letošní moderátoři Iva Kubelková a Karol Strasburger.
Poté poděkoval předseda Klubu polského kapitálu pan Dariusz Marcinkowski všem organizátorům a spoluorganizátorům plesu, a pozval představitele letošních sponzorů na pódium ke společnému přípitku.
Jako každoročně jsme měli tu čest hostit osobnosti polského a českého politického, hospodářského a kulturního života.
Prvním bodem programu bylo vystoupení tanečního páru, Davida Vejchara a Veroniky Hanušové, kteří předvedli ukázku klasických tanců, mimo jiné vídeňského valčíku, tanga, slow-foxu, a anglického valčíku.
Následně všichni hosté s radostí uvítali hlavní hvězdu letošního plesu, Mira Žbirku. Taneční parket se rychle zaplnil tančícími páry, přičemž největší ohlas vzbudil hit zpěváka v duetu s Marthou, „Co boli to preboli”, a cover skladby The Beatles, „Hey Jude”. Žbirkovo skvělé vystoupení publikum tak zaujalo, že se na konci dožadovalo přídavku.
I po koncertu zábava pokračovala, a provázel jí jako vždy skvělý „Párty band”. Jako každoročně připravil šéfkuchař hotelu Ambassador Zlatá Husa Denis Wagner gurmánské menu, které obohatily také polské speciality, na příklad pirohy a bigos, připravené pro hosty česko-polskou restaurací U Dědka.
Zábava pokračovala do pozdních nočních hodin ve skvělé atmosféře.
Rádi bychom poděkovali všem hostům za účast a společně stravéný pěkný večer. Doufáme, že se na plese dobře bavili a budou na něj ještě dlouho vzpomínat.

 

Sponzory letošního plesu byly společnosti: BOSSA S.A., Eurest s.r.o., Metrostav a.s.

a Unipetrol a.s.
Dále ples podpořily firmy: HUNTERS Security s.r.o., INDECO CZ s.r.o., SESCOM Czech Republic s.r.o.
Mediální patronát nad plesem převzaly Hospodářské Noviny.
 

 
« Zpět