Zpráva ze setkání podnikatelů v Olomouci – 20.5.2014

30.05.2014, 13:51, PolskyKapital.cz

 

 

 

Dne 20. května 2014 jsme v rámci projektu "Spolu pro byznys" uspořádali další z řady setkání podnikatelů, která mají za cíl rozvoj česko-polské spolupráce a posilování vzájemných hospodářských, společenských a kulturních vztahů.


 

 

 

 

 

Toto setkání se konalo v prostorách Okresní hospodářské komory Olomouc a tématem bylo Vysílání pracovníků a přeshraniční poskytování služeb v zemích EU v podání paní RNDr. Jitky Ryšavé z Enterprise Europe Network při Centru pro regionální rozvoj ČR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zúčastnění byli obeznámeni s informacemi o základních principech a pravidlech přeshraničního poskytování služeb a vysílání pracovníků. Seznámili se s problematikou sociálního a zdravotního pojištění, daně z příjmu a DPH, které s vysíláním pracovníků souvisí. Mimo jiné získali informace i o agenturách práce a podmínkách vysílání v tomto režimu. Veškeré informace byly doplněny příklady, které umožnily lepší orientaci v tématu. V průběhu samotné prezentace se účastníci ptali na konkrétní případy, které mají ve svých podnicích, na které paní doktorka Ryšavá erudovaně odpovídala a chvílemi se tak setkání měnilo v plodnou skupinovou diskusi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O přestávkách pan redaktor Janusz Maćkowiak, který zastupuje vedoucího partnera projektu – „Radio Opole“ S.A., nahrál zajímavé rozhovory s přednášejícími a účastníky. Materiál byl využit v průběhu jednoho z pravidelných vysílání Rádia s názvem „Trh“.

 

Všem přítomným srdečně děkujeme za účast. Velmi nás těší zájem o setkání organizovaná Klubem polského kapitálu. Srdečně Vás zveme na další setkání, podrobnosti můžete sledovat na naší straně.

 

Setkání je pořádáno v rámci projektu EU „Spolu pro byznys“, číslo projektu: PL.3.22/2.1.00/12.03389
 

 

 

 
« Zpět